Příběh Yacht-Pool


YACHT-POOL založil v roce 1976 Dr. Friedrich Schöchl, který dosud tuto mezinárodní společnost vede. Jako aktivní námořník a přes rodinné vztahy byl vždy ve spojení s jachtingem. Začátkem 60. let bratři Schöchlové postavili první dřevěné lodě v rodinném tesařství. Loděnice Sunbeam byla brzy světově známá pro své kvalitní jachty. Již zkušenosti z tohoto období ukazovaly, že mnohé pojistné smlouvy pro lodě, které byly v té době běžné, měly výrazné mezery v pokrytí a právní nejistoty v neprospěch skipperů. Mnoho zákazníků společnosti Sunbeam nahlásilo špatné zkušenosti s pojistiteli, protože pojistné podmínky majitelů velmi znevýhodňovaly. V případě pojistné události se pojištěný ocitl sám proti pojišťovnám. . Bylo třeba hledat řešení problému.

Řešením by však neměly být jen lepší tarify, bylo zapotřebí něco zásadně nového. To vedlo F. Schöchla k založení společnosti YACHT-POOL, tedy „pool“ (seskupení) majitelů jachet a skipperů“, aby vyvážil asymetrický vztah mezi vlastníky a kapitány lodí a silnými pojišťovacími společnostmi na druhé straně.

YACHT-POOL se brzy stal partnerem pro silné pojišťovny. To umožnilo společnosti YACHT-POOL prosadit a implementovat vlastní vyvinuté pojistné podmínky v zájmu zákazníků. Na rozdíl od jiných makléřů nebo pojišťovacích agentů, YACHT-POOL důsledně obrací zásadu, podle které většina pojišťovacích společností pracuje – namísto toho, aby zákazníci hledali pojištění, se společnost YACHT-POOL od začátku zaměřovala na potřeby zákazníků a na jejich základě vyvinula vhodné koncepty pojistného krytí. S tímto produktem pak oslovily pojišťovny, které byly ochotny a schopny snášet tato nová rizika.

Velkým milníkem bylo zavedení „krytí všech rizik“ (vše, co není vyloučeno, je pojištěno), které bylo v každém ohledu daleko dokonalejší než doposud obvyklé „krytí jednotlivých rizik“ (pojištěno je pouze to, co je explicitně jmenováno).

Dalším úspěchem YACHT-POOL je produkt pojištění odpovědnosti skippera, které se dnes stalo samozřejmostí téměř pro každého skippera. Všechna ostatní charterová pojištění, která jsou dnes běžná, pocházejí také z dílny YACHT-POOL.

YACHT-POOL nadále vyvíjí a zdokonaluje všechny své pojistné a servisní produkty dle potřeb z praxe. Za Yacht-Poolem stojí silné mezinárodní pojišťovny. Vše od vývoje produktů a politiky až po správu pojistných událostí je však pod kontrolou YACHT-POOL.

Tato koncepce služeb zaměřených na praxi je důvodem, proč je společnost YACHT-POOL v současnosti jedním z hlavních evropských lídrů pro pojištění charterových skipperů, majitelů a provozovatelů charterových flotil a je zastoupena v mnoha zemích Evropy s vlastními pobočkami, s kvalitními znalci a odborníky.

To je zároveň obrovskou výhodou pro klienty pojištěné v Yacht-Poolu. Dlouholeté zkušenosti a vynikající znalost problematiky nám umožńují rychlé a snadné likvidace pojistných událostí bez průtahů.

Spolupráce s odbornými znalci a síť právníků – specialistů nám umožňuje obhajobu nároků a práv klientů, jachtařů po celém světě.

Etablování Yacht-Pool-u mezi poskytovateli chatru, jako partnerem a „ověřovatelem kvality a férovosti služeb“ i jako pojistitelem charter flotil je ideální pozice na tvoření nových kvalitních standardů v charter byznysu, které vyvažují práva klienta a charter agentur. Tak vzniká dnes již mezinárodně používané smlouva „Fairtrag“, standard smlouvy mezi jachtaři a charter poskytovateli.

V roce 2005 Yacht-Pool přinesl zcela nový koncept komplexního pojištění pro skippery i do Čech a na Slovensko. Společnost Yacht – Pool sro (administrativní centruum pro CZ/SK) vede Ing. Zuzana Ballaschová, která byla „pionýrem“ yacht charter aktivit v tomto regionu a spolutvůrcem standardů v tomto turistickém odvětví od roku 1995. Našimi partnery jsou etablovány charter agentury z Čech i Slovenska, které používají logo Yacht-Pool Partner.

YACHT-POOL – více než pojištění!